Leerlingen Pontes Technasium hebben vernieuwende ideeen voor kruising Deltaweg

 

Donderdag 16 februari heb ik samen met gedeputeerde Harry van der Maas een inspirerende middag doorgebracht op Pontes het Goese Lyceum met de leerlingen van de tweede klas van het Technasium. De leerlingen hebben in opdracht van de gemeente Goes de mogelijkheden bestudeerd om de entree van Goes, de kruising Deltaweg met de ’s Heer Hendrikskinderendijk, compleet te vernieuwen.

 

De leerlingen hebben een presentatie gegeven van een projectopdracht, die zij op 8 december hebben ontvangen van de gemeente Goes. De opdracht was: de verkeersveiligheid en doorstroming op het kruispunt verbeteren. Ik heb als wethouder verkeer de leerlingen bij de start gesproken. Toen heb ik de opdracht uitgelegd en verteld waar de belangrijkste aandachtspunten liggen voor de gemeente. De leerlingen zijn begeleid door hun docenten, en ook door de verkeerskundige en medewerker van het Ingenieursbureau van Goes. Ook hebben de leerlingen een kijkje genomen op het werkterrein van de nieuwe aansluiting op de A58.

 

Het is heel leuk om te zien, dat de leerlingen door deze aanpak van het project gestimuleerd worden tot samenwerking. Ze moeten in korte tijd het project kiezen, besluiten welke oplossing ze willen maken, dit uitwerken tot een maquette en het presenteren. Door onze aanwezigheid als gemeente wordt de relatie met de opdrachtgever ook duidelijk.

 

Samen met Harry van der Maas heb ik genoten van vier heel verschillende presentaties. Ik vond het vooral opvallend om te zien, dat deze jonge leerlingen goed konden samenwerken en originele oplossingen hebben bedacht. Ook zijn ze heel handig met de digitale hulpmiddelen, ze hadden 3D oplossingen gemaakt en ook een filmpje van het project, dit zijn dingen die wij in Goes ook toepassen bij presentaties aan de gemeenteraad. Voor mij in alle opzichten een geslaagde middag, leuk om te zien dat deze jonge leerlingen zo goed samenwerken en originele oplossingen bedenken!

 

 

Lees hier alle berichten van Loes Meeuwisse op haar wethoudersblog