We verplaatsen ons allemaal voortdurend. Om naar ons werk te gaan, om boodschappen te doen en om familie en vrienden op te zoeken. We willen probleemloos van A naar B komen. Zorgen voor een goede bereikbaarheid is één van de kerntaken van de gemeente.

  • Het is belangrijk dat de mensen die in Goes werken en naar school gaan, niet in de file staan. Daarom zijn we blij met de nieuwe aansluiting op de A58 en vinden wij dat een tunnel onder de spoorlijn bij het station zo snel mogelijk moet worden gerealiseerd. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente blijft investeren in de toegankelijkheid van Goes.
  • Fietsers willen prettig en veilig door de gemeente kunnen rijden. Er komen steeds meer nieuwe vervoersmiddelen, zoals de elektrische fiets. Fietspaden en wegen worden ingericht met een blik op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming voor alle verkeersgebruikers centraal staan. Daarbij horen naast goede fietsroutes ook voldoende stallingruimtes. In ieder geval moeten er bij het station meer plekken komen om je fiets neer te zetten, aan zowel de noord- als zuidkant.
  • De gemeente neemt bij de inrichting van straten en wijken de verkeersveiligheid als standaard mee, vooral in de buurt van scholen en sportclubs. Met medewerking van relevante partners en ouders creëren we samen een veilige omgeving (schoolzones, veilige oversteekplaatsen en veilige fietsroutes). De Bergweg is een plek waar een schoolzone goed mogelijk is. We zijn voorstander van initiatieven waarmee buurtbewoners en politiediensten samen kijken hoe de verkeersveiligheid in de buurt beter kan.
  • Het is belangrijk dat het verkeer tussen Goes en de dorpen vlot verloopt. Aanpassingen in bijv. de route naar Wolphaartsdijk moeten niet leiden tot een langere reistijd.

Betaald parkeren is een middel om te reguleren. Parkeren in de gemeente Goes is goed geregeld en niet te duur, maar de parkeertarieven hoeven de komende jaren niet verhoogd te worden. Wel moet er geïnvesteerd worden in betaalmogelijkheden die voldoen aan alle huidige betaalmiddelen zoals pin, creditcard en de Zeelandpas.