VVD_GOES_Velde

Na een hevige discussie over het parkeren in Goes staat vandaag onderstaande mededeling op de site van de gemeente Goes.

Per 1 oktober as. gaat er een proef in voor het parkeren op de woonbouelvard en in de binnenstad.

Gratis parkeren Woonboulevard
In de Marconistraat vanaf de Mikro Electro kunnen bezoekers van de woonboulevard vanaf 1 oktober gratis parkeren. 

Parkeren binnenstad
In de parkeergarage Westwal wordt het 3e en 4e uur parkeren vanaf 1 oktober as. gratis. Een groot voordeel voor parkeerder in de garage is dat er achteraf betaald kan  worden,  zodat het parkeren en betalen op maat is.

Per 1 januari verandert de naam van de parkeergarage in Parkeergarage Centrum om de centrale ligging van de parkeergarage te benadrukken.

Op het Damplein en Koepoort wordt vanaf volgende week een maximale parkeerduur van 2 uur ingesteld. Langparkeerders worden verwezen naar andere parkeerplaatsen zoals de parkeergarage Centrum. In Goes is het mogelijk om via verschillende aanbieders mobiel te parkeren. Dit is het klokken van de parkeertijd door middel van een mobiele telefoon. De kosten worden daarbij achteraf verrekend zodat er geen kans is op een parkeerboete.

Met deze verschillende maatregelen wordt geprobeerd om een betere spreiding van de parkeerders in de binnenstad te krijgen.

De parkeerwijzigingen zijn voorlopig op proef tot maart 2014.

Deze laatste regel is ingebracht door de VVD fractie omdat wij ernstige twijfels hebben over het beoogde effect en dus absoluut niet wilde dat een van de maatregelen definitief zouden worden. onderzoeken, meten, proberen en praten allemaal ok. Maar een definitieve wijziging willen we graag in maart 2014 bespreken.