De komende week staat in het teken van vaccinaties. Dit vinden wij zo belangrijk dat we campagne gaan voeren. Op digitale schermen in je buurt en op social media vragen we aandacht voor de dalende vaccinatiegraad.

Want je kind vaccineren zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Voor heel veel mensen in Nederland is dat ook zo. Want door die prikjes bescherm je niet alleen jezelf, maar ons allemaal.
Ze beschermen ons tegen ziektes zoals mazelen, polio en pokken. Ziektes waar kinderen nog geen 100 jaar geleden aan stierven.

Nu hebben we vaccins ontwikkeld om ons tegen die ziektes te beschermen. Maar door spookverhalen op Facebook, anti-vaxxers die elkaar ophitsen, religieuze dogma’s en sinds vorige week winacties onder ouders die hun kinderen niet vaccineren, wordt de groep ouders die hun kinderen niet vaccineert groter. Dit raakt direct aan onze veiligheid. Aan het beschermen van de gezondheid en veiligheid van onze kinderen en ons allemaal. Die moeten we beschermen. Daar staan wij voor.