Aanleiding voor opnieuw een discussie over de koopzondagen was het feit dat ” in de Bakkerij ” zich verzette tegen handhaving voor het open zijn op zondag. Bestudering van de regels bracht aan het licht dat Goes net als vele andere gemeente verzuimt had de benodigde uitzonderingen op de regels niet op te nemen in de verordening. Hierdoor zouden een hele hoop ondernemers die al jaren gewend waren op zondag open te mogen dit nu niet meer kunnen. Goed dus van het college om te komen met een herstelverordening die deze fout zou moeten herstellen.

Bij het vastellen van het voorstel ter reparatie zouden winkels binnen een een supermarkt zoals de bloemenwinkel bij de Jumbo en de bakker bij de Dirk van de Broek nog steeds risico lopen en zou de Bakkerij aan de Koepoort wel met lunchroom open mogen maar niet met de winkel, een situatie die natuurlijk niet te handhaven zou zijn.

Een aangenomen amendement ingediend door de VVD met steun van CDA en SP heeft er voor gezorgd dat ook deze zaken nu geregeld zijn.

Lees hier het bericht in de PZC van 19 december 2014