images

(bron: PZC)

De proef met gratis parkeren in de Marconistraat in Goes staat op losse schroeven.

De raadsfracties hebben kritiek op de tussentijdse evaluatie en daarom heeft wethouder Loes Meeuwisse besloten zich te beraden op voortzetting ervan. En dat terwijl het college het gratis parkeren eigenlijk juist wilde verlengen tot oktober dit jaar, ingegeven door de reacties van de ondernemers op de ‘woonboulevard’, zoals de Marconistraat in de volksmond wordt genoemd.

De proef met gratis parkeren was dan ook in eerste instantie een geste richting de winkeliers. Zij stelden dat het betaald parkeren en de strenge controle daarop klanten weghield.

Maar de Goese fracties – met uitzondering van het CDA dat ooit heeft gepleit voor de proef – vinden dat het allemaal toch iets te veel geld kost. Het gaat om 6000 euro per maand, meer dan verwacht, gaf Meeuwisse toe. En hoewel de ondernemers aangeven dat het ‘prettiger’ is, blijkt uit de evaluatie nog niet direct dat er ook daadwerkelijk meer omzet wordt gedraaid.

Daarbij komt dat de parkeerinkomsten over de hele linie hard teruglopen, onder meer doordat er veel minder bonnen worden uitgeschreven. Bovendien is ondernemersorganisatie OOG niet blij met een andere maatregel, namelijk het beperken van de parkeertijd op Dam en Koepoort tot maximaal twee uur. Daar hebben de ondernemers in de binnenstad weer last van, stelt OOG in een reactie die overigens pas na het collegebesluit is ingediend.

De raadsfracties pleiten al langer voor een integrale visie op en aanpak van het parkeren in Goes. Daar wordt inmiddels ook aan gewerkt.

Met de kritiek op de parkeerproef in de Marconistraat op zak, wil Meeuwisse zich nu beraden op voortzetting ervan en daar komende dinsdag tijdens de collegevergadering een besluit over nemen. Waarschijnlijk wordt de proef stopgezet, tot teleurstelling van de Marconi-ondernemers.