In een speciale debetraad is afgelopen donderdag het nieuwe parkeerbeleid vastgesteld, Net als andere partijen vond de VVD ook dat de tarieven voor vergunning houders en dagkaarten te snel stegen. Het college heeft dit bijgesteld. De VVD pleit voor een jaarlijkse agendering van dit beleid, de economische ontwikkeling en de beleving van de binnenstad zijn niet 4 jaar vooruit te voorspellen en dus is het goed dat we jaarlijks de gelegenheid krijgen dit beleid bij te tellen.

De VVD maakt zich in de raad ook sterk voor het gemak van de bezoeker en vind dat er ingezet moet worden op zo veel mogelijk achteraf betalen en vraagt ook om aandacht voor alternatieve wijzes van betalen in de parkeergarage zoals de T-taq en de Zeelandpas. Het mobiel betalen zoals met Parkline en Yellow Brique verdient veel meer aandacht en promotie.

Alle genoemde zaken worden door het college toegezegd en de VVD blijft met de vraag zitten wat het vrij parkeren tijdens koopavonden en na 15.00 uur aan de marconistraat zal opleveren.