De VVD fractie heeft als enige in de Goese Gemeenteraad een evenwichtige man-vrouw verhouding. Wij zijn verheugd te vernemen dat wij als nieuwe burgemeester van Goes mevrouw Mulder mogen verwelkomen!

PZC:

Margo Mulder (49) wordt de nieuwe burgemeester van Goes. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering.

Mulder is lid van de PvdA en was in het verleden 8 jaar lang wethouder in de gemeente Heusden. Daarvoor werkte ze als klinisch psycholoog in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg en was ze tegelijkertijd fractievoorzitter voor de PvdA in Heusden.

Ze is als het ware de opvolger van René Verhulst, die vorig jaar september vertrok naar Ede. Momenteel neemt Herman Klitsie waar in Goes.

Eensgezind
CDA-fractievoorzitter Frans van der Knaap, die voorzitter was van de vertrouwenscommissie, zei dat de commissie eensgezind op zoek is gegaan naar de beste burgemeester, ongeacht geslacht of politieke kleur.

Hij liet tevens weten dat de nieuwe burgemeester heeft aangegeven zo snel mogelijk in Goes te willen gaan wonen. De raad stelt in een persverklaring dat Mulder mensen in Goes weet te verbinden. ‘Ze is analytisch en doortastend en toont inlevingsvermogen bij het zoeken naar praktische oplossingen.’ Mulder is van beroep klinisch psycholoog. Ze woont nu nog met haar partner in ’s-Hertogenbosch en heeft een dochter van 19 jaar.

De benoeming is pas definitief als het Koninklijk Besluit is getekend. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Mulder op 12 september kan beginnen als nieuwe burgemeester van Goes.

Bron: PZC