Het opknappen en openbaar maken van de Veersteiger is volgens de VVD een logisch vervolg op de renovatie van de veersteiger. Wie A zegt moet immers ook B zeggen… wat hebben we tenslotte aan een mooie steiger met veerboot als we er niet lopend of met de fiets kunnen komen? Fantastisch dat de openbaarheid van de oever nu groter gaat worden waardoor de haven en het Veerse Meer meer beleefbaar worden voor inwoner en recreant.  Top, een echte aanwinst voor dit gebied!

Goed om te zien dat het gelukt is om hier behoorlijk wat subsidie gelden voor te verwerven. Top dat dit traject breed is aangepakt zodat we deze gelden zowel voor de steiger als voor de toegangsweg kunnen gebruiken.

Het is een mooi voorstel wat op grote lijnen is uitgewerkt, ik heb begrepen dat bij de verdere uitwerking zowel de dorps- als de ondernemersvereniging betrokken wordt. Dat lijkt ons in deze een prima vorm van participatie.

Maar de motie van de PvdA steunen we niet; de bijdragen vanuit de gemeente stonden reeds in de perspectiefbrief van 2019 en 2020 vandaar dat dit nu ook uit de algemene reserve komt. Op dit moment dit potje veranderen zoals de PvdA aangeeft, en dus het bedrag uit de pot Majeure Projecten te halen, nemen wij niet over. Het lijkt meer op heel groot onderhoud dan op een Majeur project. Daarnaast vermoeden wij dat we de pot Majeure Projecten nog hard genoeg nodig zullen hebben!

Kort samengevat willen wij zeggen “snel beginnen en maak het keurig in orde, Wolphaartsdijk is het waard!