De gemeente Goes gaat onderzoeken waar in de toekomst nog woningbouw kan plaatsvinden. Die toezegging deed wethouder Derk Alssema donderdag tijdens de raadsvergadering waarin de begroting werd besproken.

Hij reageerde op een motie van de VVD. Die fractie vindt dat het nodig is om nu al een blik in de toekomst te werpen, omdat nieuwbouwwijken als Mannee, Aria en Goese Diep goed lopen en langzaam worden volgebouwd. Volgens de liberalen is tot nu toe niet serieus onderzocht waar de stad daarna nog kan worden uitgebreid. ,,We moeten voorkomen dat omliggende gemeenten ons straks voor zijn met woningbouwplannen’’, zei fractievoorzitter Dick de Korte. De wethouder zegde toe te onderzoeken waar nog mogelijkheden liggen. ,,Maar verwacht op korte termijn nog geen concrete woningbouwplannen.’’ Dat laatste verwacht de VVD ook niet.

Nieuwe bedrijven
Ook het CDA werd op zijn wenken bediend door burgemeester en wethouders. De christendemocraten willen dat extra ruimte wordt gemaakt voor nieuwe bedrijven. Een voorstel om nu haast te gaan maken met de ontwikkeling van bedrijventerrein De Poel V werd door het college overgenomen. Volgens het CDA is die uitbreiding hard nodig, omdat Goes – mede door de nieuwe afslag van de A58 – in trek is bij bedrijven en de kavels op het bestaande terrein schaars worden. Doordat de motie al in een vroegtijdig stadium door het college werd overgenomen, bleef een discussie over het onderwerp uit. Dat vonden GroenLinks, SP en D66 jammer. Die partijen zijn nog niet overtuigd van de noodzaak om De Poel V te realiseren.

Het toekomstige bedrijventerrein komt aan de westkant van de Deltaweg. Het plan om de snelweg over te springen, ligt er al jaren, maar door de economische crisis kwam het op een laag pitje te staan. Het college gaat een tijdspad opstellen voor de komst van het nieuwe terrein.

Bron: PZC 9 november 2017