Wethoudersblog Loes Meeuwisse 

 

Bewoners van Goes en bezoekers van onze binnenstad weten het heel goed: Goes is een echte modestad. Er zijn veel mooie winkels die mode verkopen: kleding, schoenen, accessoires en alles wat je maar wilt. Goes en mode horen bij elkaar. Onze modezaken verkopen maar liefst 35 van de 50 bekendste modemerken in het hogere segment. Dit is veel meer dan andere steden in Zuidwest Nederland en dáárom noemen wij Goes modestad.
Afgelopen weekeind was het weer Goes Modestad, een driedaags evenement voor de bezoekers van Goes. Vrijdagmiddag was het al te merken, overal in de stad waren enthousiaste goedgeklede dames en heren die zich voorbereidden op het evenement Goes Couture in de Grote Kerk. Daar was een coutureshow van de bekende couturier Ronald Kolk, en een show van de Goese winkels. Het was heel bijzonder om in de prachtig verlichte kerk de mooie creaties te zien. Er hing een feestelijke sfeer en iedereen genoot.

 

 

Net als op de zaterdag daarna; ik heb samen met mijn zus gewinkeld en genoten van de demonstraties overal in de binnenstad, lekker geluncht op de Grote Markt en gezien wat een succes dit evenement is voor Goes. De stemming zat er goed in bij iedereen, de zon scheen en er werd goed verkocht. Ook op zondag waren de winkels open en waren er demonstraties op de markt en in het Papegaaistraatje. Ik heb nog een kleine shoppingtour gedaan met mijn vriendin, nog steeds genietend van de sfeer. Ook op het Bleekveld was nog een evenement, ook hier het terras vol bij Katoen. Leuk om zelf te constateren dat het doel van Goes Modestad, bekendheid geven aan deze kwaliteit van Goes en een impuls geven aan de winkels en horeca in de binnenstad, zo goed is geslaagd!