Hi, ik ben Chantal Peereboom, 37 jaar en woon in Goes-Oost; de mooie sfeervolle Bloemenbuurt. Sinds 2013 ben ik actief binnen de Goese VVD en de afgelopen periode als raadslid mijn bijdrage mogen leveren aan onderwerpen met betrekking tot veiligheid, de binnenstad, recreatie, cultuur en het sociaal domein.

Ik vind het belangrijk dat ondernemers de mogelijkheid krijgen om te ondernemen. Citymarketing en evenementen blijven aanmoedigen en daarbij actief jongeren betrekken, zijn in mijn ogen belangrijk. De Goese binnenstad is het visitekaartje van de stad. Daar hoort een veilige omgeving voor onze inwoners en bezoekers bij. Straathandel en drugsoverlast moeten we dus aanpakken.

Ik ben voorstander van een rijk aanbod aan culturele voorzieningen en evenementen in onze mooie gemeente en ik ben er trots op dat wij hier veel bezoekers mee aantrekken. Daarin spelen horeca, musea, sportverenigingen, de bibliotheek, buurthuizen en uiteraard de (lokale) ondernemers een belangrijke rol! Goes verbindt. Door met elkaar samen te werken dragen wij bij aan persoonlijke ontwikkelingen en vermaak voor jong en oud. Of het nu gaat om en muziekfestival in het Beest, een culinair evenement op de grote markt of een voorstelling in de Mythe, in Goes moet er ruimte zijn voor creatieve ideeën en initiatieven van en voor onze inwoners. De cultuursector heeft het zwaar. Wij moeten daarom initiatieven stimuleren, het is niet aan de gemeente om te bepalen wat cultuur is! 

Wat mij betreft moet er de komende jaren extra aandacht gaan naar activiteiten en voorzieningen voor de jeugd van 12 tot 18 en jong volwassenen. Zeker de afgelopen periode zien wij dat deze groepen wat meer naar de achtergrond schuiven en steeds minder zichtbaar zijn. Dit moet veranderen, de jeugd heeft de toekomst!