Wethoudersblog Loes Meeuwisse

 

 

Op vrijdag 6 januari was de opening van de thema expositie over Azië in het Erasmuspark, een initiatief van Goese Polder Expressief. De organisatoren Willemien Evers en Henny van Zunderen zijn al meer dan 10 jaar actief met kunst in de Goese Polder. Zij zijn heel actief en enthousiast, en ook betrokken bij de activiteiten van het Inloophuis Oase.

 

Ik heb samen met Henny en Willemien de opening van de expositie gedaan, erg leuk omdat dit de eerste activiteit is in het themajaar over Azië dat dit jaar in Goes wordt georganiseerd. De 25 kunstenaars die deelnemen in de expositie hebben ieder op hun eigen manier n.a.v. een sprookje, verhaal of Mythe uit Azië een kunstwerk gemaakt. Het is heel bijzonder om te zien met hoeveel inspiratie en fantasie het thema Azië is toegepast. Diverse landen kwamen aan bod, Japan, China, maar ook bijvoorbeeld Ambon. Heel verschillende werken, met vaak een tekst erbij van het sprookje of de mythe.
Er waren veel mensen aanwezig, het enthousiasme en de betrokkenheid was voelbaar. Er waren lekkernijen uit Azië zoals spekkoek en iedereen genoot ervan. Leuk was ook om te zien dat het Inloophuis Oase meedoet aan het thema met Aziatische maaltijden,
Workshops zijde schilderen en workshops mandala tekenen. Helemaal in de bedoeling van het themajaar, want het gaat om inspireren en verbinden. Een feest om hierbij aanwezig te zijn, als u tijd heeft ga dan zeker nog een kijkje nemen bij deze expositie om loop een keer binnen bij Oase. Ik heb daar ook een keer deelgenomen aan een workshop, hoewel ik geen kunstenaar ben kan ik u verzekeren dat het leuk en ontspannend is!

 

Meer berichten lezen van wethouder Loes Meeuwisse? Klik hier!